Aveling 221 - 3193 LE Hoogvliet - Telefoon: 010-2950530 - Wilt u naar onze webshop? Klik dan hier
logo

facebook icon twitterbutton

Apotheek

 

Op onze beide praktijken in Spijkenisse en in Hoogvliet beschikken wij over een uitgebreide werkapotheek.
Daarnaast heeft onze praktijk in Hoogvliet ook nog de mogelijkheid van een geconditioneerde voorraad van medicijnen. Dit zorgt er voor dat wij altijd binnen 24 uur, meestal direct bij het verlaten van het consult, uw medicijnen klaar kunnen maken. Zodat uw dier gelijk kan beginnen met zijn herstel.

 

Bij een Sterkliniek dierenarts horen goede veilige medicijnen en goed apotheekbeheer. Dit wordt op onze beide praktijken elke maand gecontroleerd door onze kwaliteitsmedewerkers. Hierbij wordt gecontroleerd of temperatuur, houdbaarheid en of de opslag voldoen aan onze strenge eisen en die van de overkoepelde Sterkliniek ISO norm.

 

U verwacht niet anders dan dat de medicijnen die u krijgt voor uw dier veilig, werkzaam en niet bedorven zijn. Hier dragen wij dan ook zorg voor net als een apotheker. Bij apothekers heeft men dit met een koninklijk besluit verplicht gesteld en de overheid gaat ervan uit dat een apotheek houdende huisarts en dierenarts dezelfde gedragsregels volgen. Helaas gebeurt dit niet altijd.

 

Dit heeft effect op de terug name van medicatie. Wij nemen medicatie in welke wij vervolgens voor u aanbieden als medicijn afval bij onze afval verwerker. Hiervoor berekenen wij u niets. Wij vinden namelijk dat medicijn afval niet thuis hoort tussen het overige afval. Dit zou een gevaar voor de volksgezondheid kunnen geven en wij nemen onze verantwoordelijkheid in deze. Terug name van medicijnen kan alleen als wij een fout hebben gemaakt met dosering of met het medicament zelf. Ook dan wordt het terug genomen medicijn vernietigd en uit de roulatie genomen. Wij kunnen dan namelijk niet meer instaan voor de veiligheid van het medicijn.

 

Veilig medicijngebruik is in Nederland en veel andere landen goed geregeld. Er is controle op de hele keten van de fabrikant tot aan de medicijngebruiker: controle op de fabriek, de eventuele importeur, de groothandel en de apotheek houdende dierenarts. Hierdoor is het niet mogelijk om juist voorgeschreven medicijnen terug te nemen en deze aan u te vergoeden. Bij praktijken die deze regels niet naleven zouden grote vraagtekens moeten worden gezet.

 

Ook worden wij geacht de medicijnen welke wij leveren te kunnen traceren zodat bij een mogelijke verkeerde dosering of samenstelling wij direct contact met u kunnen opnemen. Hiervoor moet u dan ook bij ons ingeschreven staan en moet de dierenarts haar toestemming geven voor de medicijnen. Omdat wij ook een regio functie hebben kan men ook bij ons terecht met een recept van uw eigen dierenarts. Zonder recept zal er altijd overleg gepleegd worden met uw behandelend dierenarts.
logo

logo