Aveling 221 - 3193 LE Hoogvliet - Telefoon: 010-2950530 - Wilt u naar onze webshop? Klik dan hier
logo

facebook icon twitterbutton

Onze praktijk
Sterkliniek Hoogvliet

De wachtkamer

De wachtkamer is zeer ruim. Niet steriel wit, maar vrolijk gekleurd. Er is ook een rustige leeshoek. Onder het genot van een kopje koffie of thee kunt u een kijkje nemen in ons ruime assortiment aan voer, mokken, boeken en allerlei leuke dingen voor uw huisdier.

De balie is tussen 10.00 en 19.00 altijd bemand. (Op maandag vanaf 13.00 uur) U kunt dan altijd terecht voor medicijnen en voer. Bovendien kunt u uw vragen direct en persoonlijk stellen aan de assistent, die achter de balie zit.

Voor eigenaren die graag het gewicht van hun huisdier bij houden kunt u tussen 10.00 en 19.00 uur altijd terecht aan de balie. De assistent weegt uw dier en geeft adviezen omtrent groei, afvallen of aankomen.

De assistent zit er speciaal voor u. Dus schroom het niet om haar iets te vragen.

 

De spreekkamer

In de spreekkamer kunt u al uw vragen aan de dierenarts kwijt. In deze ruimte zal ook het onderzoek van uw dier plaatsvinden. Beperkt aanvullend onderzoek, zoals bloedafname of een spoed-ecg kan ook in deze kamer plaatsvinden. Groot aanvullend onderzoek, zoals bijvoorbeeld een röntgenfoto vindt in een andere ruimte plaats. Voor grote aanvullende onderzoeken wordt over het algemeen een aparte afspraak gemaakt.

Het liefst zien we dat de dieren elke keer weer gewogen worden. Dit kan aan de balie. Dit is van belang voor zowel de dosering van de medicatie als het vaststellen van gewichtsverlies of gewichtstoename. Gewichtsverlies heeft namelijk vrij vaak te maken met een ziekteproces, terwijl gewichtstoename, buiten de groei om, meestal te maken heeft met te veel eten.


Verder zult u normaal gesproken niet komen. Toch is het, al was het alleen maar uit nieuwsgierigheid, ook leuk om de rest van het gebouw te verkennen.

 

De apotheek

Achter de balie zult u nooit komen. Toch ziet u vaak wel wat daar achter gebeurt. Naast natuurlijk het administratieve gedeelte bevindt zich achter de balie ook de apotheek. De apotheek bestaat uit veel kasten. Van deze kasten wordt wekelijks de temperatuur bijgehouden om zo de houdbaarheid van de producten te kunnen garanderen. De voorraad wordt bewust klein gehouden. Dit betekent namelijk dat u medicijnen mee zult krijgen met de langst mogelijke houdbaarheid. Iedere maand worden de medicijnen door een assistente op houdbaarheid gecontroleerd. Daarnaast wordt er naar gestreefd bij zoveel mogelijk medicijnen een bijsluiter te verzorgen. Dit is in de geneeskunde verplicht, maar helaas in de diergeneeskunde nog niet. Zodoende zorgen de farmaceuten die de medicijnen leveren vaak voor onvoldoende bijsluiters, soms maar 1 per 1000 tabletten. Wij proberen er zorg voor te dragen dat wij u toch een bijsluiter kunnen geven.

De trimsalon

Onze ervaren trimster kan alle honden en alle katten trimmen. Ook voor wasbeurten kunt u bij Cynthia terecht. De prijslijst van het trimmen is bij de balie op te vragen en kan hier helaas niet vermeld worden.

De rust(ige) kamer

Om afscheid te kunnen nemen van uw huisdier hebben wij een speciale ruimte ingericht. U kunt hier zitten en rustig met de dierenarts praten.
Er wordt hier de tijd genomen om het afscheid zo mooi mogelijk te laten verlopen. Als in deze kamer van tevoren wilt komen bekijken is dat altijd mogelijk.

 

logo

logo