Aveling 221 - 3193 LE Hoogvliet - Telefoon: 010-2950530 - Wilt u naar onze webshop? Klik dan hier
logo

facebook icon twitterbutton
Onze praktijk ,
Sterkliniek Spijkenisse


Met onze praktijk in Spijkenisse is het allemaal begonnen, 15 jaar geleden.
De praktijk is een wat knusse praktijk. Gevestigd in een woonhuis zijn we wat kleiner behuisd. Maar dit verhoogt het contact tussen u en de assistentes. Zij zijn daardoor makkelijker voor u aanspreekbaar voor een eventuele vraag.

De wachtkamer
De wachtkamer biedt ruimte aan u en uw huisdier als u even moet wachten. Omdat wij op afspraak werken hoeft u meestal niet zolang te wachten, maar tijdens het wachten kunt u kijken naar ons tropisch aquarium welke in de balie zit. Omdat we een open balie hebben kunt u aan de assistente altijd makkelijk tussendoor een vraag stellen. Want soms zit u wel eens met een vraag die te klein lijkt om een consult aan te vragen, maar die u toch graag met ons wil bespreken, nou daarvoor zitten de assistentes er voor u.


De spreekkamers
In Spijkenisse hebben we twee spreekkamers. Beide spreekkamer bieden de mogelijkheid om het meeste onderzoek in uw bijzijn bij uw huisdier te doen.

Achter de schermen
Sommige dingen doen wij zonder dat u er bij bent. Denk aan het maken van röntgenfoto’s of het doen van operaties. Daarom zult u niet vaak achter de schermen komen. Maar achter de schermen bevinden zich de opname, de voorbereidingsruimte, operatiekamer en het lab.

In de opname
verblijft uw huisdier tijdelijk als ze komt voor bv een operatie. Hier slaapt ze na een narcose haar roes uit. De opname bevindt zich centraal in de praktijk zodat uw dier altijd goed in de gaten gehouden wordt.
In de voorbereidingsruimte doen we alles wat nodig is om uw dier voor te bereiden op de operatie. Dus onder narcose brengen, infuus aanleggen, scheren en de huid schoonmaken. Daarna gaat uw dier naar onze aangrenzende operatiekamer.

In de voorbereidingsruimte
bevindt zich ook het röntgenapparaat, de echo, en de tandheelkundige apparatuur. Wij maken onze echo’s vaak in uw bijzijn. Niets is namelijk zo leuk om de puppies of kittens alvast op de echo te zien. Samen met u tellen we dan hoeveel kleintjes u minimaal kunt verwachten.

In de operatiekamer
doen wij bijna alle voorkomende operaties, zoals een sterilisatie of castratie, maar ook wonden hechten, keizersnede, vervelende diktes verwijderen etc. Voor een aantal operaties is gekozen om deze in Hoogvliet te doen omdat deze operaties meer apparatuur vragen en in Hoogvliet nu eenmaal wat meer ruimte aanwezig is. Voor alle operaties die we in Spijkenisse doen is ook hier een goede bewaking aanwezig. Tijdens de narcose wordt uw dier dus optimaal in de gaten gehouden. Ook werken we met verschillende narcoses. Afhankelijk van de operatie, afhankelijk van de gezondheid van uw dier kunnen we voor een normale of een extra veilige narcose kiezen.Het lab is de plek waar bloedonderzoeken en urineonderzoeken worden uitgevoerd. In de praktijk is daarvoor verschillende apparaten aanwezig. Mocht het bloedonderzoek van uw huisdier wat bijzonderder zijn dan wordt hier het bloed voorbereidt om opgestuurd te worden naar een extern lab.
 
logo

logo